IZJAVA O ZASEBNOSTI

Informacije o upravljavcu in dostop do osebnih podatkov

Identiteta in kontaktni podatki upravljavcaInformacijski pooblaščenec 

Dunajska 22

1000 Ljubljana

Telefon: 01 230 97 30

Faks: 01 230 97 78

E-pošta: gp.ip(at)ip-rs.si

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkovdpo@ip-rs.si
Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo, pravna podlaga za njihovo obdelavo in rok hrambe(a) Obisk spletne strani 

 

Namen: Ob vsakem obisku spletne strani www.tiodlocas.si se na spletnem strežniku ponudnika gostovanja avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika. Na spletnem strežniku, kjer spletna stran gostuje se beležijo podatki o obisku spletnih strani, in sicer IP naslov obiskovalcev, verzija brskalnika, datum in ura ter podatek o ponovni povezavi. Informacijski pooblaščenec tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Pogodbeni obdelovalec (ponudnik gostovanja spletnega strežnika) osebne podatke obdeluje samo za namen zagotavljanja storitve vzdrževanja spletnega mesta na naslovu www.tiodlocas.si.

Pravna podlaga: Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov. Takšna obdelava je nujna za izvajanje javnih nalog upravljavca Informacijskega pooblaščenca (člen 6(e) Uredbe).

Rok hrambe: Čas hrambe dnevniških datotek spletnega strežnika je omejen na 30 dni. Več o postopkih in ukrepih pri delovanju in vzdrževanju informacijskega okolja Informacijskega pooblaščenca lahko preberete tukaj.

 

Uporabniki osebnih podatkovPogodbeni obdelovalec, ki za Informacijskega pooblaščenca vzdržuje in gostuje spletno stran www.tiodlocas.si.
Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijoOsebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.
Informacije o obstoju pravic posameznikaPosameznik lahko zahteva: dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave, prav tako ima pravico do ugovora obdelavi. Za uveljavljanje pravic se obrnite na kontakt dpo@ip-rs.si
Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitviObdelava osebnih podatkov obiskovalcev spletnega mesta ne temelji na privolitvi.
Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organuNa spletni strani Informacijskega pooblaščenca lahko posameznik prek obrazca poda prijavo zaradi kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.
Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijoOsebni podatki pri obisku spletne strani se prenesejo upravljavcu spletne strani zaradi delovanja spleta.
Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz člena 22(1) in (4), ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatkiAvtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. Več informacij o piškotkih in zakonodaji najdete v naših smernicah:

https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_o_uporabi_piskotkov.pdf

Mogoče vas zanimajo tudi odgovori na najpogosteje zastavljan vprašanja v zvezi s piškotki:

https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/informacijske-tehnologije-in-osebni-podatki/piskotki-odgovori-na-pogosta-vprasanja/

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Katere piškotke uporabljamo?

Naša spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi pogodbenega obdelovalca s sedežem v Sloveniji in uporablja uporablja sejne piškotke, ki so potrebni izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju ter piškotek YouTube, ki shrani uporabnikovo odločitev, da želi naložiti vsebino ponudnika YouTube.

OZNAKA PIŠKOTKAAPLIKACIJAČAS TRAJANJA
QSSCDApacheSejni piškotek, traja do konca seje. 

 

HTTP strežniški piškotek.

wordpress_test_cookieWordPressSejni piškotek, traja do konca seje. 

 

Preveri, ali brskalnik sprejema piškotke.

ytprefs_gdpr_consentYouTubeTraja 1 mesec. 

Piškotek shrani uporabnikovo odločitev, da želi naložiti vsebino ponudnika YouTube.

a11y-high-contrastWordPressSejni piškotek, ki traja do konca seje
a11y-larger-fontsizeWordPressSejni piškotek, ki traja do konca seje

Izjava o varstvu osebnih podatkov

I. V kakšnem primeru me bo Informacijski pooblaščenec kontaktiral?

Informacijski pooblaščenec vas bo kontaktiral le, če naslovite vprašanje ali zahtevo na navedene kontatne elektronske naslove.

II. Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Informacijski pooblaščenec vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani ne bo posredoval tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače.

III. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdeluje Informacijski pooblaščenec?

Informacijski pooblaščenec vam bo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočil vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredoval vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen.

Za namen pridobivanja potrditve, ali se v zvezi s posameznikom obdelujejo osebni podatki in posledično še ostale informacije, lahko posamezniki uporabite sledeči elektronski naslov, kamor naslovite svojo zahtevo: dpo@ip-rs.si.

IV. Varnost zbranih podatkov

Varnost osebnih podatkov poteka skladno z določili internih aktov pooblaščenca, ki so dostopni na:

 

V. Sklepno

Informacijski pooblaščenec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti Informacijskega pooblaščenca.Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam, razen če zakon ne določa drugače. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.Vaša vprašanja v zvezi z varnostjo vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na webmaster.ip@ip-rs.si.